8 Помилок при Лікуванні Травм Коліна в Домашніх Умовах


Люди різного віку все частіше зустрічаються з проблемою болю в коліні. Є багато причин цього явища. Найпоширеніші з них - це різного виду травми (часто спортивні або побутові), запалення суглобових сумок, розтягнення зв'язок, хірургічні втручання або захворювання. Незважаючи на різноманітність причин, лікування часто схоже, так як структура кожного коліна однакова.

У більшості випадків люди лікують біль у коліні вдома. На жаль, не всі знають як правильно поводитися з коліном, щоб сприяти загоєнню і полегшенню болю. Спортсмени, атлети і звичайні люди визначили зі свого досвіду основні помилки домашнього лікування колін, які можуть перешкодити успішному одужанню і навіть посилити больові відчуття.

Отже, сьогодні ми поговоримо про 8 розповсюджених помилок у лікуванні коліна, а також про те як їх уникнути. 

1. Заняття спортом незважаючи на біль у коліні.

Багато людей не можуть відмовитися від бігу, улюблених занять йогою, походу в тренажерний зал і ігнорують біль в коліні. Це критична помилка з двох причин. По-перше, є велика ймовірність, що причиною травми і болю стали фізичні вправи. По-друге, ви швидше за все погіршите свій стан у зв'язку з інтенсивним навантаженням на хворе коліно.

Що робити? Необхідно змінити свій звичайний розпорядок з урахуванням того, що одне коліно має потребу у відпочинку і тимчасово в малорухливому способі життя. Так само вам може допомогти колінний бандаж, який забезпечує додаткову підтримку і покращує кровообіг. В подальшому бандаж можна використовувати при заняттях спортом і виконанні фізичних вправ. Він зменшує ризик нових травм.

2. Недооцінення важкості захворювання.

Перша і досить поширена помилка - неправильна оцінка важкості захворювання і можливих причин. Спочатку біль може бути не інтенсивний, відповідно може здатися, що травма дріб'язкова. Відповідно ви не вживаєте необхідних заходів і стан погіршується.

Що робити? Обов'язково проконсультуватися з лікарем при будь-якій травмі або болі в нозі. Не варто покладатися тільки на власний досвід або інформацію, отриману з інтернет-джерел. Необхідні обстеження і професійний висновок дає можливість зрозуміти з чим ви маєте справу і як правильно лікувати своє коліно.

3. Носіння неправильного взуття

Досвід показує, що небагато людей розуміють важливість і необхідність використання саме правильного взуття. Фактично воно життєво необхідне людям для здоров'я колін, щиколоток, литок і стегон. Взуття визначає кут, під яким ви стоїте, а так само розташування ваших стоп і розподіл навантаження на різні частини ноги.

Що робити? Проконсультуйтеся з лікарем-ортопедом і підберіть потрібну пару взуття. Так само наколінник може допомогти вам в той час, поки ви підбераєте потрібне взуття і ваші ноги до нього звикнуть.

4. Недостатні навантаження на коліна у повсякденному житті.

У це важко повірити, але надмірний відпочинок теж шкідливий. Відпочинок безумовно важливий при травмі коліна. Але великий період бездіяльності може призвести до ослаблення коліна. А це в свою чергу може викликати погіршення стану.

Що робити? Слідкуйте за вказівками свого лікаря щодо відпочинку та навантажень. Повний спокій може бути показаний тільки доктором і тільки на певний термін.

Коли вам буде дозволено робити зміцнювальні і відновлювальні вправи, скористайтеся колінним бандажем для уникнення нових травм. 

5. Ігнорування використання наколінника.

Багато спортсменів не одягають колінний бандаж на тренуваннях і при виконанні фізичних вправ. Тим не менш, це найбільш практичний спосіб підтримки і відновлення коліна.
Колінні бандажі бувають різних типів, кольорів і розмірів. Жорсткий наколінник зафіксує ваше коліно і буде підтримувати в потрібному положенні. Компресійний наколінник може розподіляти тиск на коліно, зменшувати набряки і зберігати суглоб в теплі. Відмовляючись носити наколінник, ви позбавляєте себе важливого інструменту для відновлення коліна і зменшення болю.

Що робити? Якщо доктор порекомендував вам використання колінного бандажа, обов'язково скористайтеся його порадою. Не забувайте одягати його перед тривалими пішими прогулянками, заняттями спортом і просто в повсякденному житті. Пробуйте різні види наколінників, поки не знайдете найкращий для вас.

Багато спортсменів не одягають колінний бандаж на тренуваннях і при виконанні фізичних вправ. Проте це найбільш практичний спосіб підтримки і відновлення коліна.

6. Не застосування холоду або тепла за призначенням лікаря.

Лід і тепло можуть творити чудеса, зменшуючи больові відчуття і сприяють загоєнню. Багато ігнорують дане розпорядження доктора, так як важко протягом дня знайти час, щоб потримати тепло або пакетик з льодом на коліні.

Що робити? Визначте свій оптимальний графік використання аплікацій. Багато хто використовує лід або холод на 30 хвилин кожні 2 години. Використовуйте таймер і нагадування в своєму гаджеті. Користуйтеся мікрохвильовою пічкою або батареєю, щоб підігріти подушечку для тепла або лід з холодильника для холоду. Можна використовувати колінний бандаж, який допоможе утримувати компрес з теплом або пакетик з льодом.

7. Надмірна фізична активність при першому покращенні стану коліна.

Багато поспішають повернутися до колишньої фізичної активності при перших успіхах в подоланні болю і запалення. Але піднімання коробок, біг вранці або повноцінні заняття в тренажерному залі - не кращий варіант при початковому процесі загоєння, так як коліно перебуває в ослабленому стані.

Що робити? Ретельно оцініть свій рівень фізичного навантаження, а відповідно стресу для коліна. Наколінники можуть бути помічниками в підтримці вашого коліна.

8. Надмірна вага тіла.

Не забувайте враховувати яке вагове навантаження йде на ваше коліно. Якщо ви маєте постійні повторювані проблеми з коліном, то вага тіла є важливим чинником. Наявність сильно накачаних м'язів або зайва вага можуть збільшити навантаження на коліно. Чим менше вагове навантаження на ваше коліно, тим легше вам буде відновитися і уникнути болю в майбутньому.

Що робити? Думайте про здорові способи зменшити свою вагу. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем і фахівцем з харчування. Отримуйте всі необхідні речовини, при цьому скоротіть кількість споживаних калорій.

На жаль, боротьба з болем в коліні може мати негативний вплив на якість вашого повсякденного життя. Процес реабілітації після перенесеної операції, отриманої травми або запального процесу буде проходити легше і ефективніше при використанні колінного бандажа. Зв'яжіться з нами сьогодні для отримання допомоги у виборі виду і розміру наколінника. 

An athlete can be any age, gender 2
Травма ліктьового суглоба: лікування, профілактика і реабілітація
Вивих щиколотки: як запобігти